Bollstanäs SK

Referat: Lohärads IF Röd - Bollstanäs SK

Idag var det dags för dubbelmöte (träningsmatch) mot duktiga och trevliga Bollstanäs SK. Tanken när vi bokade upp detta dubbelmöte var att ALLA i truppen skulle få en match i benen. Men tyvärr fick båda lagen en hel del återbud utav olika anledningar, så det blev många som fick dubbla.

Sedan var det mindre trevligt att det regnade (vad ovanligt!!)...

Men vi startade dagen med ett bra och givande föräldramöte, sen var det dags för första matchen mot Bollstanäs, det var lag RÖD.

Coach Janne överraskade killarna med att sätta dom på ovana positioner. Men det märktes inte på plan, vi spelade en bra och trevlig fotboll under första halvleken. Vi hade bra rull, och många spelade på en hög nivå. Det var kul att se. Vi hade ett övertag under första halvleken.

Vårt 1-0 mål i 29:e min var på hörna, slagen av Anton, där Kalle kliver fram och ja...låter den studsa på hans kropp och in i mål. Kalle ville inte förstöra frisyren :) Skönt att vi får mål på en fast situation, det kändes rättvist med ledning.

I halvtid pratade vi om att fortsätta ha kul på plan och rulla bollen.

Redan i den 2:a min i andra halvlek så skapar vi en chans på höger kanten. Zacke passar in i mitten till Ralle som kommer centralt. Ralle väljer att inte slå en passning i djupet till Max, och det var klokt. För Max var troligen offside, istället väggar han med Zacke som driver upp bollen längs kanten och slår en lång passning bakom Bollstanäs backlinje, där är Max och slår in den. Många bra moment i detta mål, kul att se.

Men vi kunde inte kännas oss säkra. Bollstanäs får en frispark på vänster kanten där vi gör självmål (nick i eget mål). Nu började Bollstanäs komma mer och mer. I den 15:e min får de återigen en farlig frispark, som tyvärr återigen nickas i mål, nu av dom. Vi måste bli bättre i eget straffområde när vi har fasta situationer mot oss.

Matchen slutar rättvist 2-2.